Од 01.04.2021, влез во Хрватска ќе биде дозволен на три начини:

1. Со потврда за вакцинација против Ковид-19
* Прифатени се следните вакцини (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya, Sinopharm), влез во Хрватска е дозволен 14 дена по примање на втората доза.
2. Со негативен PCR или антиген тест (кој е на листа на ЕУ)
3. Со документ за прележана инфекција со коронавирус, не постар од шест месеци од датумот на влез во земјата.